Нітрати у фруктах та овочах можуть бути корисними, – вчені

Людство завжди знало, що овочі та фрукти з нітратами – це шкідливо для здоров’я. Проте нове дослідження стверджує, що це не завжди так. У дієтичних нітратів є і корисні боки, наприклад, здатність зміцнити серцево-судинну систему та запобігання діабету. Про це стверджують вчені з Науково-дослідного інституту харчування та інновацій у галузі охорони здоров’я Університету.

Доктор Кетрін Бондонно вважає, що походження нітратів має величезне значення. “У нашому раціоні нітрати надходять від трьох основних донорів: м’яса, води та овочів”, — каже вчена. У 70-х група вчених стверджувала, що нітрати викликають рак, проте це не було доведено.  Навпаки, клінічні дані засвідчили, що нітрати можуть бути корисними для боротьби із серцево-судинними захворюваннями.

“Існує нагальна потреба переконатися в тому, що вище споживання овочів, багатих нітратами, не збільшує ризик розвитку раку”, — вважає Кетрін Бондонно. Тому зараз, на її думку, вчені намагаються відокремити правду від вигадки.

Джерело Рhys.org

Не пропустіть