На iPhone все ж таки може з’явитися чат-бот від OpenAI

Згідно з новим повідомленням Bloomberg, Apple відновила переговори з OpenAI, розробником ChatGPT, щодо створення деяких функцій штучного інтелекту, які з’являться в iOS 18. Apple також створює власні великі мовні моделі для деяких функцій iOS 18, але її переговори з OpenAI зосереджені на “чат-боті/пошуковому компоненті”, повідомляє репортер Bloomberg Марк Гурман (Mark Gurman).

Також повідомляється, що Apple веде переговори з Google про ліцензування Gemini, власного чат-бота Google зі штучним інтелектом, для iOS 18. Bloomberg повідомляє, що ці переговори все ще тривають, і все може піти в будь-який бік, оскільки Apple ще не прийняла остаточного рішення про те, технологію якої компанії використовувати. Цілком можливо, каже Гурман, що Apple може в кінцевому підсумку ліцензувати технології ШІ від обох компаній або жодної з них.

Поки що Apple не надто багато говорить про свої зусилля в галузі штучного інтелекту, хоча решта Кремнієвої долини поринула в гонку озброєнь у сфері ШІ. Але вона зробила достатньо натяків, які вказують на те, що вона щось готує. Коли компанія оголосила про свої прибутки в лютому, генеральний директор Тім Кук заявив, що Apple продовжує працювати та інвестувати в штучний інтелект і “з радістю поділиться деталями нашої поточної роботи в цій сфері пізніше цього року”.

Компанія стверджує, що новий MacBook Air M3, який вона представила минулого місяця, є “найкращим у світі споживчим ноутбуком зі штучним інтелектом”, і, як повідомляється, почне випускати ноутбуки та настільні комп’ютери зі штучним інтелектом пізніше в цьому році. А на початку цього тижня Apple також випустила кілька моделей з відкритим вихідним кодом для великих мов, які призначені для локальної роботи на пристроях, а не в хмарі.

Поки що незрозуміло, як виглядатимуть функції штучного інтелекту в iPhone та інших пристроях Apple. Генеративний ШІ все ще вважається ненадійним і схильним до вигадування відповідей. Нещодавні гаджети зі штучним інтелектом, такі як Humane Ai Pin, отримали катастрофічні відгуки, тоді як інші, такі як Rabbit R1, ще не довели свою цінність.