Google Chrome буде транслювати відео в низькій роздільній здатності для економії трафіку

Google представила новий «полегшений режим» в Google Chrome, який замінив Data Saver (Економія трафіку), ще в квітні минулого року. Полегшений режим створений для підвищення продуктивності Google Chrome на бюджетних пристроях Android і скорочення споживання даних за рахунок стиснення сторінок на серверах компанії перед їх передачею на пристрій. Тепер, щоб ще більше збільшити економію даних, Google додає нову функцію LiteVideos в Lite Mode в Chrome для Android.

Нова функція під назвою LiteVideo дозволить «стиснути» відео, знизивши його якість до рівня SD. Вона з’явилася в ранній тестовій збірці Chrome 86 Canary.

Функцію можна активувати на сторінці з іншими експериментальними функціями chrome://flags за допомогою двох прапорців Enable LiteVideos і Force LiteVideos decision. Після цього необхідно перезапустити браузер.

З увімкненими прапорцями Chrome автоматично дасть вказівку медіапрогравачам використовувати більш низькі бітрейти і запускати відео з мінімально можливою роздільною здатністю після включення LiteMode. Варто зазначити, що ця функція буде автоматично деактивована після перезавантаження сторінки або під час переходу вперед/назад в браузері.

Стабільна версія Chrome 86 для всіх платформ очікується в кінці вересня або початку жовтня. Функція не буде обмежена версією браузера для Android і буде також доступна в Chrome для Windows, Mac, Linux і Chrome OS.