Alienware представила 55-дюймовий ігровий монітор

Завжди мріяли про величезний монітор для занурення у віртуальні світи? Є дійсно класне рішення

На початку 2019 року розробники з компанії Alienware, дочірнього підприємства Dell, показали проект ігрового монітора з діагоналлю 55 дюймів. Трохи пізніше, правда, співробітники Alienware заявили, що це лише концепт і ніхто такий пристрій випускати не планує.

Мабуть, ситуація кардинально змінилася, адже величезний геймерський монітор все ж представили — він називається Alienware 55 OLED Gaming Monitor, коштує шалених грошей і вийде в продаж лише 30 вересня.Вельми цікавий пристрій, який дозволить завзятим шанувальникам віртуальних світів отримувати від ігрового процесу набагато більше задоволення.

Матриця монітора побудована на основі органічних світлодіодів, тобто OLED, і може похвалитися діагоналлю 54,6 дюйма. Так, насправді діагональ не рівно 55 дюймів — це лише поширений виверт маркетологів. Роздільна здатність складає 3840х2160 точок, а частота оновлення досягає рекордних для такого роду моніторів 120 Гц.

Крім того, виробник вказує час відгуку всього в 0,5 мс (GtG), що робить новинку ідеальним пристроєм для шутерів і інших ігор, де потрібна миттєва реакція. Також реалізована технологія AMD Radeon FreeSync, що забезпечує в певних умовах більш плавну картинку, а охоплення колірного простору DCI-P3 становить 98,5%.

Правда, у настільки крутого геймерского монітора є і цілий ряд досить дивних недоліків. По-перше, монітор позбавлений підтримки HDR, що в 2019 році здається дуже серйозним мінусом. По-друге, новинка обладнана трьома портами HDMI 2.0, тоді як HDMI 2.1 немає жодного. І, по-третє, вартість Alienware 55 OLED Gaming Monitor становить 4000 доларів, що занадто дорого навіть для бренду Alienware і геймерських пристроїв в цілому.

Привабливий дизайн, 4К-здатність і частота оновлення 120 Гц вартують, звичайно, своїх грошей, але навіть при наявності даних бонусів пристрій все одно здається занадто дорогим. А ви б поставили собі на робочий стіл такий монітор для запуску улюблених ігор?


Не пропустіть