Журналісти оцінили можливості камери iPhone SE (2020)

Минулого тижня Apple випустила новенький iPhone SE — він став менше і легше, ніж його сучасники, отримав кнопку «додому», яку ми втратили на користь Face ID, і коштує трохи дешевше, ніж інші моделі в лінійці iPhone. У мережі вже з’явилися перші знімки, зроблені за допомогою пристрою.

Серед плюсів пристрою журналісти видання Techradar виділили автономність (4-5 годин активного дисплея), конкурентоспроможну основну камеру, а також те, що свіжі оновлення операційної системи на смартфон будуть виходити ще як мінімум кілька років — за це варто подякувати фірмовому процесору Apple A13 Bionic.

Камера iPhone SE використовує той же набір об’єктивів і кількість мегапікселів, що і iPhone 8 — 12-мегапіксельна камера, шестиелементний об’єктив і кришку із сапфірового скла для міцності.

Говорячи детальніше про можливості основної камери, знімки мають хорошу чіткість і точну передачу кольору навіть на знімках, зроблених в умовах слабкого освітлення. Знімки також виходять більш холодними, ніж фото, відзняті на апарати 2018 року.

Портретний режим, за словами авторів різних оглядів, працює не так добре, як апарати, оснащені датчиком глибини. Смартфон дає більший шум і меншу деталізацію на знімках в порівнянні з iPhone 11. Проте якість зображення все ж залишається хорошою навіть в умовах поганого освітлення.

Відео користувачі можуть знімати у роздільній здатності 4K зі швидкістю до 60 кадрів в секунду. За словами журналістів, зі зйомкою смартфон справляється добре.