Xiaomi винайшла смартфон із знімною камерою

Xiaomi намагається експериментувати зі своїми смартфонами і патентує кілька нових дизайнерських модулів. Особливу увагу користувачів Мережі привернув патент, в якому описується смартфон із знімною основною камерою, яку при необхідності можна відкріпити і використовувати в якості фронтальної.

У патенті Xiaomi, опублікованому в WIPO (Всесвітня організація інтелектуальної власності), описується смартфон з повноекранним дисплеєм і камерою, яка може від’єднуватися від задньої панелі.

Як китайська корпорація реалізує це, неясно. Судячи зі схематичних малюнків, датчик використовує магнітне кріплення і підключається за допомогою двох конекторів.

Сам модуль має продовгувату форму з подвійною камерою або круглу з чотирма сенсорами.

Зауважимо, що це не перший патент, в якому описується технологія знімної камери. У грудні 2020 року стало відомо, що над такою ж особливістю працюють Oppo і Vivо.

Xiaomi Mobile Software Co також подала заявку на патент на «розумні окуляри і футляр для них». Ці смарт-окуляри може випромінювати терапевтичні сигнали, такі як сигнали фототерапії. Крім того, вони можуть посилати  звукові хвилі, які корисні для лікування деяких захворювань головного мозку, психічних захворювань або втоми очей.