Xbox Series X і S стануть першими консолями з підтримкою HDR-формату Dolby Vision

Dolby оголосила, що Xbox Series S і Series X стануть першими консолями з підтримкою Dolby Atmos і Dolby Vision HDR. Причому тривимірний звук Dolby Atmos буде доступний на момент запуску консолей, а просунутий режим HDR повинен з’явитися в 2021 році.

З Dolby Vision компанія обіцяє в 40 разів більш яскраве підсвічування, в 10 разів більш глибокий рівень чорного і до 12 біт глибини кольору. Однак результат може сильно відрізнятися в залежності від вашого телевізора або монітора, оскільки більшість дисплеїв підтримують тільки 10-бітну глибину кольору.

Хоча Xbox One X технічно підтримує Dolby Vision, ця функція так і не вийшла з фази інсайдерського тестування Microsoft. Зараз, використовуючи Dolby Vision HDR, ви можете грати в кілька ігор на ПК: наприклад, Battlefield 1.

Очікується також, що PS5 пропонуватиме тільки стандартну підтримку HDR10, оскільки Sony зайняла жорстку позицію щодо формату Samsung HDR10+ : президент Sony і головний операційний директор Майк Фасуло сказав TechRadar, що компанія віддає пріоритет іншим технологіям. Dolby Atmos підтримуватися на майбутній консолі також не буде.