Вийшла Android 15 Developer Preview 1: що в ній нового

Вчора Google випустила першу Developer Preview (DP) Android 15, на день пізніше, ніж ходили чутки. Ще одна збірка DP вийде в березні, потім перша бета-версія у квітні, друга бета-версія в травні, а потім в червні почнеться фаза “Стабільність платформи” перед фінальним релізом, який буде… після липня, це все, що Google розкриває зараз. Компанія каже, що з червня до офіційного релізу залишиться “кілька місяців”, чого б це не коштувало.

Як завжди з ранніми анонсами, в них не так багато нового, а те, що висвітлено, здебільшого орієнтоване на розробників. В Android 15 з’явиться підтримка часткового поділу екрана, що означає, що ви зможете поділитися або записати лише вікно програми, а не весь екран.

В Android 13 була додана підтримка підключення до пристроїв MIDI 2.0 через USB, а в Android 15 ця підтримка поширюється на віртуальні MIDI-додатки, що дозволяє композиторським програмам керувати синтезаторами як віртуальними пристроями MIDI 2.0, так само, як якщо б вони були пристроями MIDI 2.0 через USB.

Також є додаткові покращення продуктивності фреймворку, нові розширення для більшого контролю над апаратним забезпеченням камери та алгоритмами на підтримуваних пристроях, а також підтримка нових типів даних в Health Connect. В Android 15 файли можна захищати за допомогою спеціальних криптографічних підписів, що гарантує, що вони не були підроблені або пошкоджені, а також захищає від шкідливого програмного забезпечення або несанкціонованих змін файлів.

Як випливає з попереднього маркування бета-версії, ця збірка не для всіх. Вона призначена для розробників додатків, щоб погратися з нею і переконатися, що їхні програми будуть добре працювати з майбутнім випуском. Як завжди, до бета-збірок, що з’являтимуться починаючи з квітня, буде легко приєднатися будь-кому, хто має Pixel.