В мережу просочилися специфікації Google Pixel 8a: що відомо

Pixel 8a від Google скоро буде представлений, можливо, у травні на щорічній конференції для розробників I/O. Ми вже бачили його на рендерах, створених за допомогою САПР, а нещодавно до нас дійшли тривожні чутки про те, що він буде дорожчим за Pixel 7a.

З того часу нам було цікаво, які оновлення він може принести, щоб зробити підвищення ціни прийнятним, і сьогодні новий витік приніс відповідь. Pixel 8a матиме частоту оновлення 120 Гц, вперше для Pixel серії A, і працюватиме на чипсеті Tensor G3, як і Pixel 8 та Pixel 8 Pro.

Екран Pixel 8a матиме 1 400 ніт пікової яскравості HDR, а дизайн нового середнячка в цілому відповідає дизайну Pixel 8 і Pixel 8 Pro, як і слід було очікувати, враховуючи його назву. Модель 8a матиме підтримку виходу DisplayPort і такі ж камери, як і модель 7a.

Мабуть, найбільш захоплюючим аспектом Pixel 8a є його розширена доступність. Pixel 7a доступний лише у 21 країні, а 8a з’явиться у цих країнах, а також у нових, таких як Чехія, Естонія, Фінляндія, Угорщина, Литва, Латвія, Польща, Румунія, Словаччина, Словенія та Фінляндія.