В Google Картах з’явилися велосипедні маршрути

New bicycles for hire stand in rows after being assembled at a storage facility in London, July 9, 2010, before the launch of a public bicycle sharing scheme for short journeys on July 30. The scheme, aimed at tackling overcrowding on the capital's commuter networks, is expected to generate an additional 40,000 bicycle journeys per day in the city. REUTERS/Suzanne Plunkett (BRITAIN - Tags: SOCIETY TRANSPORT) - GM1E6791FNN01

Карти Google вже кілька років пропонують маршрути, спеціально призначені для велосипедів. Тепер в додатку також можна буде знайти місця для обміну велосипедами.

Сервіс відображає місця, де знаходиться найближча велопарковка з вільним транспортом, показує як дістатися до найближчої стоянки велосипедів поруч з пунктом призначення і як дійти до фінальної точки.

Функція заснована на співробітництві з сервісом Ito World, який знаходить вільні для поїздок велосипеди.

За словами компанії, спочатку сервіс буде доступний в 10 містах: Чікаго, Сан-Франциско, США і Нью-Йорк. Він також буде працювати в Лондоні, Мехіко, Монреалі, Ріо-де-Жанейро, Сан-Паулу, Тапеі і Нью-Тапей Сіті. Коли він запрацює в Україні, невідомо.