Spotify змушує користувачів платити за тексти пісень

Spotify вирішив, що відтепер тексти пісень будуть доступні лише у преміум-плані. До цього часу тексти пісень були доступні й для “фріміум” користувачів. Схоже, що таким чином компанія хоче заохотити користувачів перейти на платний план.

Минулого року Spotify тестував приховування текстів пісень за пейволом. Тест був тимчасовим і обмеженим за обсягом. Зараз все більше користувачів повідомляють, що сервіс вимагає від них платити за преміум-план, щоб насолоджуватися текстами пісень. Це на додачу до інших обмежень, з якими стикаються користувачі безплатного тарифного плану Spotify.

Наразі, якщо ви хочете користуватися Spotify безплатно, досвід може вас трохи розчарувати. Ви знайдете такі обмеження, як лише шість пропусків треків на годину, примусове відтворення у випадковому порядку та рекламу, яку не можна пропустити. Тепер до цього списку додалася відсутність текстів пісень. Тексти пісень – одна з найцінніших функцій музичних стрімінгових сервісів, яка дозволяє краще розуміти пісні, які ви слухаєте, або використовувати їх в імпровізованому караоке.

За даними Android Police, Spotify може впровадити обмежену систему текстів пісень для безплатних користувачів. Як і у випадку з пропусками треків, кількість “безплатних текстів” обнулятиметься час від часу. Втім, більш конкретних подробиць з цього приводу поки що немає.

Враховуючи ситуацію, YouTube Music виступає в ролі “рятівника” для безплатних користувачів. По-перше, музичний потоковий сервіс Google все ще пропонує тексти пісень для всіх без обмежень. Крім того, користувачі можуть насолоджуватися необмеженою кількістю пропусків, рекламою, яку можна пропустити, і чергою без примусового перемішування. Недоліком YouTube Music для безплатних користувачів є те, що в мобільному додатку недоступні функції вимкнення екрана та фонового відтворення. Однак у вебверсії це не є проблемою.

Spotify працює над іншими змінами, які можуть вплинути на його становище на ринку стрімінгової музики. Нещодавно він почав впроваджувати підвищення цін у деяких регіонах. Новий базовий план більше не включає доступ до аудіокниг. Тим часом новий тарифний план “Music Pro” незабаром почне пропонувати музику в форматі lossless-аудіо.