Spotify може запустити Lossless аудіо у 2024 році

Після багатьох років обіцянок і нічого не зробленого, новий витік інформації свідчить про те, що Spotify може бути близький до запуску аудіо без втрат на своєму сервісі. Можливо.

Аудіо без втрат – це функція потокової передачі музики, яка нібито пропонує надзвичайно точне звучання з високим бітрейтом. Це велика принада для аудіофілів, але не кожен великий потоковий сервіс пропонує її.

Через два тижні після витоку інформації про те, що Spotify HiFi може нарешті з’явитися, ще одна колекція витоків пропонує більше деталей. Згідно з іншим витоком на Reddit, поміченим The Verge, однією зі змін є ребрендинг – перехід від «HiFi» до загальноприйнятого терміну «Lossless».

Новий витік від u/OhitsTom складається зі скріншотів, імовірно зроблених з версії 1.2.36 додатку сервісу для Windows. У розділі «Якість потокового передавання» вказана опція «Без втрат», яка є найвищою з п’яти доступних.

Без втрат – це музика, яка працює зі швидкістю до 2117 кбіт/с, тобто до 15,9 мегабайта на хвилину. Для порівняння, «Дуже висока» – це 320 кбіт/с, що споживає 2 МБ за хвилину.

Звук без втрат також записано у форматі FLAC з бітрейтом 24 біт/44,1 кГц. Є додаткова примітка, що звук без втрат буде «відтворюватися, коли він доступний», коли цю опцію встановлено, і він доступний «на обмеженій кількості пісень».

Зображення також показують перевірку сумісності, яка пропонує подальші поради щодо завантаження музики у форматі lossless. Він також попереджає, що Bluetooth може запропонувати дуже високу якість звуку, але не повну підтримку без втрат.

Дротове з’єднання пропонується як найкращий спосіб насолоджуватися звуком без втрат. Однак, у тому ж розділі повідомляється, що користувачі можуть використовувати Spotify Connect на колонках.

Попри те, що ця функція з’явилася в інтерфейсі, витік стверджує, що вона лише присутня в інтерфейсі, але не працює. Схоже, що слухати музику без втрат зі Spotify неможливо, принаймні до запуску.