ШІ-генератор відео Sora від OpenAI буде доступний для загального користування вже цього року

У середині лютого OpenAI представила Sora – модель генеративного ШІ, яка створює відео з текстових підказок або навіть нерухомих зображень, а також може редагувати відео або розширювати його, заповнюючи або додаючи кадри. Попри те, що демоверсії були вражаючими, для широкої публіки не було оголошено точної дати запуску – все, що нам сказали, це те, що Sora тестується експертами, які проводять випробування та оцінюють модель на предмет потенційних ризиків перед запуском.

Сьогодні, завдяки інтерв’ю технічного директора OpenAI Міри Мураті, ми знаємо, що це лише питання кількох місяців – Sora буде випущена в кінці цього року. Насправді вона може бути готова “за кілька місяців”.

Звісно, це далеко не конкретна дата, але приємно усвідомлювати, що до фактичного запуску залишилося не кілька років. Коли Sora з’явиться, ви також зможете редагувати створені нею відео. Спочатку відео будуть позбавлені звуку, але додавання звуку до них заплановано на більш пізній реліз.

За словами Мураті, Sora набагато дорожча в експлуатації в порівнянні з іншими моделями ШІ, але навіть при цьому OpenAI хоче зробити її доступною за “аналогічною вартістю” з DALL-E, інструментом ШІ, що генерує зображення. З точки зору безпеки, відео, створені за допомогою Sora, будуть позначені водяними знаками, і модель “ймовірно” не зможе генерувати відео публічних осіб.