Не працює VPN на комп’ютері з Windows? Звинувачуйте Microsoft

Оновлення безпеки є критично важливими для сучасних операційних систем, виправляючи вразливості, які можуть бути використані зловмисниками. Але виявляється, що нещодавнє оновлення безпеки для Windows порушило ключову функціональність.

Microsoft підтвердила, що квітневе оновлення безпеки для Windows порушило функціональність VPN. Ця проблема стосується Windows 11, Windows 10 і Windows Server 2008 і новіших версій.

“Пристрої Windows можуть зіткнутися зі збоями в роботі VPN-з’єднань після встановлення оновлення безпеки від квітня 2024 року (KB5036893) або попередньої версії оновлення від квітня 2024 року, яка не пов’язана з безпекою”, – підтвердили в компанії.

Microsoft додала, що працює над вирішенням проблеми й випустить оновлення в “наступному випуску”. Але що робити, якщо вам потрібне обхідне рішення прямо зараз? Компанія каже, що ви можете спробувати видалити квітневе оновлення безпеки за допомогою командного рядка, хоча видалення оновлень безпеки – не найкраща ідея. Вона також порадила користувачам персональних комп’ютерів скористатися додатком “Отримати допомогу” в Windows.

У будь-якому випадку, це серйозна проблема, якщо ви часто використовуєте VPN на своєму комп’ютері. Тому ми сподіваємося, що Microsoft випустить рішення рано чи пізно.