Microsoft звинуватила Росію у хакерській атаці

Американський IT-гігант Microsoft звинуватив російських хакерів в заволодінні вихідним кодом своїх програм. Про це американська компанія повідомила у своєму блозі ще минулого тижня, але зараз сталі відомі деякі цікаві деталі.

За інформацією компанії Біла Гейтса, офіційна влада Росії підтримувала та навіть санкціонувала цю хакерську атаку. Зловмисникам вдалося отримали доступ до вихідного коду частини програм. При цьому в Майкрософт запевняють, що даними користувачів їм заволодіти не вдалося.

Нагадаємо, що 14 грудня 2020 року The Washington Post повідомила, що група хакерів при підтримці уряду іноземної держави довгий час впроваджувала шкідливе ПО в систему американських державних установ та змогла отримати доступ до системи міністерства фінансів США й Держдепу, а також ще більше десятка державних відомств.

Офіційний Вашингтон звинуватив в цьому Москву, але колишній президент США Дональд Трамп також не виключив, що за інцидентом може стояти Китай.

Як раніше повідомляв ITsider, компанія Microsoft обвалила акції Intel. Крім того, стало відомо, що Нацкомісія з цінних паперів дозволила продавати в Україні акції Facebook, Tesla, Netflix та Microsoft.