Microsoft тестує потокову передачу Xbox Game Pass в 1080p

LONDON, ENGLAND - JULY 11: An Xbox xCloud device on display at the Microsoft store opening on July 11, 2019 in London, England. Microsoft opened their first flagship store in Europe this morning, August 11. (Photo by Peter Summers/Getty Images)

Роздільної здатності 720p для потокової передачі в хмарі Xbox Game Pass (також відомої як xCloud) досить для гри на телефоні, але явно не для ПК і iPad. Однак Microsoft працює над цим. Видання Windows Central і The Verge заявили, що компанія тестує трансляції через Xbox Game Pass в 1080p.

Microsoft вже пропонує потокову передачу ігор на пристрої Android в рамках Xbox Game Pass Ultimate і компанія оголосила, що створить рішення на основі браузера, щоб обійти обмеження Apple, які заблокували додаток xCloud для iPhone і iPad.

Витік оновленого додатка Xbox Game Streaming для Windows також показав, що компанія збирається залучати більше гравців до служби. Повідомляється, що ПЗ отримає підтримку введення за допомогою сенсора і гіроскопа — це дозволить віддалено відтворювати ігри Xbox на планшетах на кшталт Surface, коли під рукою немає спеціалізованого ігрового геймпада.

Як тестування 1080p, так і створення нової програми, знаходяться на ранньому етапі розробки, тому коли вони стануть доступні широкому колу користувачів, невідомо. Якщо вірити чуткам, Microsoft планує провести ігровий захід у березні, але немає ніякої гарантії, що до цього нововведення вони будуть готові.