Камери у майбутньому iPhone 16 будуть розташовані так само, як у старих моделей: для чого потрібен цей крок назад

iPhone 16 матиме перероблене розташування камери на задній панелі, причому цього разу два датчики будуть розташовані вертикально, що є дивним, але очевидним кивком на те, як Samsung любить робити подібні речі.

Про таке розташування вже неодноразово ходили чутки, і сьогодні ми отримали зображення того, що, ймовірно, є корпусом камери iPhone 16. І дійсно, на ньому видно дві камери, розташовані вертикально, а не по діагоналі, як в iPhone 15.

Інформація надійшла від джерела Маджин Бу в Twitter/X, але також була незалежно підтверджена галузевими джерелами MacRumors. За словами цих джерел, це фактично корпус основної камери для проєкту камери “I-34”, яка призначена для використання в базовій моделі iPhone 16, що вийде у вересні цього року.

З такою вертикальною установкою Apple може принести запис просторового відео в iPhone 16 і iPhone 16 Plus, і це цілком може виявитися причиною змін – а не раптова любов Apple до способів Samsung.

Очікується, що iPhone 16 також отримає кнопку “Дія”, перенесену з iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max, а також додаткову кнопку “Захоплення” з технологією датчика сили, розташовану на правій грані.