Google перетворить старі комп’ютери в хромбуки

За останні п’ять років компанія Neverware дозволила приватним особам, школам і компаніям фактично перетворити свої старі ПК і Mac в Chromebook за допомогою програмного забезпечення CloudReady. Головна перевага операційної системи полягає в тому, що вона дозволяє продовжити термін служби комп’ютера, який може бути застарілим. Цього тижня компанія Google придбала Neverware і тепер планує перетворити старі комп’ютери в хромбуки.

Співробітники Neverware увійдуть в команду розробки Chrome OS, а CloudReady інтегрують в гугловську операційку. Коли це станеться, існуючі користувачі зможуть без проблем використовувати хмарну операційну систему.

За інформацією Neverware, в найближчому майбутньому все буде працювати в звичайному режимі. Домашня версія CloudReady не змінюється, і компанія заявляє, що прагне підтримувати своїх існуючих клієнтів. Ба більше, планів щодо змін цін поки немає. Google також буде дотримуватися всіх поточних багаторічних ліцензій.

Той факт, що операційна система CloudReady офіційно не підтримувалася Google, був одним з небагатьох недоліків програмного забезпечення. Це означало, що користувачі не могли встановлювати додатки Android на пристрої CloudReady, навіть якщо вони були засновані на Chromium OS. Тепер підтримка додатків для Android стане набагато більш ймовірною. Пряма підтримка з боку Google також зробить програмне забезпечення більш привабливим для шкіл і підприємств.

Зауважимо, для роботи CloudReady OS потрібно, щоб у комп’ютера був вбудований накопичувач на 16 ГБ і 2 ГБ оперативної пам’яті.