Google додає в Chrome для ПК функцію «Circle to Search»

Інноваційна функція Google «Circle to Search» стала популярною темою для обговорення. Ця функція, яка дозволяє користувачам ініціювати пошук, просто обвівши вміст на екрані, вже доступна на деяких пристроях Pixel і Galaxy. Тепер, схоже, користувачі Google Chrome незабаром зможуть насолоджуватися подібним пошуком.

Поточна інтеграція Google Chrome з Google Lens дозволяє користувачам знаходити більше інформації про текст або зображення на веб-сторінках і відкривати візуально схожі зображення деінде в Інтернеті. Схоже, що Google працює над оновленням, яке обіцяє ще більше спростити цей процес.

Користувач Leopeva64 на X/Twitter помітив нову анімацію, що з’явилася в інтерфейсі Google Lens в Chrome, яка відображає досвід, знайдений в Circle to Search в Android. Ця зміна інтерфейсу, схоже, ґрунтується на раніше помічених змінах у поведінці Lens в Chrome, включаючи розмиття фону для скріншотів і іконку Lens, яка слідує за курсором.

Поточна функціональність Google Lens в Chrome працює зовсім по-іншому. Ви все ще можете зробити знімок екрана, але для цього потрібно зробити кілька кліків, а сам інтерфейс не такий інтуїтивно зрозумілий.

Однак, навіть з цією новою анімацією, ви все ще не можете «обвести» або намалювати фігуру довільної форми, щоб виділити вміст на десктопі. Замість цього, рухи курсору перетворюються на прямокутне виділення, як це працює зараз.

Ми очікуємо, що це оновлення стане широко доступним найближчим часом.