Google Chrome дозволить у швидкий спосіб дізнатися, як забагато пам’яті використовує кожна вкладка

Після додавання функції Memory Saver (Заощаджувач пам’яті) на початку цього року, Google Chrome на настільних платформах (Mac, Windows, ChromeOS тощо) тепер показує “Використання пам’яті” при наведенні курсора на вкладку.

На додаток до назви сторінки та домену, на картці, яка з’являється при наведенні курсора на сторінку в смузі вкладок, тепер відображатиметься “Використання пам’яті”.

Ця проста функція дозволяє побачити, які сторінки особливо навантажують вашу систему, і є набагато зручнішою, ніж перехід до меню з трьома крапками > “Інші інструменти” > “Диспетчер завдань”.

Функція заснована на режимах економії пам’яті та енергозбереження Chrome. Останній обмежує фонову активність і візуальні ефекти, такі як анімація, плавна прокрутка і частота кадрів відео. Заощаджувач пам’яті працює, звільняючи пам’ять від неактивних вкладок. Ці сторінки залишаються видимими на смузі вкладок і перезавантажуються, коли ви повертаєтеся до них.

Ви можете увімкнути (або вимкнути) обидві функції в “Налаштуваннях” > “Ефективність”. Також є можливість “Завжди тримати [певні] сайти активними”.

Інформація про використання пам’яті в картках при наведенні на вкладки доступна у стабільному каналі в Chrome 119. Протягом останніх тижнів це оновлення повільно розгорталося для Mac, Windows, Linux і ChromeOS. Якщо функція ще не доступна у вашому браузері, увімкніть цей прапорець на наступній сторінці: chrome://flags/#memory-saver-memory-usage-in-hovercards