Експерти розповіли, як отримати безплатний безлімітний доступ до Google Фото

Як відомо, вчора, 1 червня, Google повідомила не зовсім приємну новину про закриття можливості зберігання необмеженої кількості фото і відео в сервісі «Google Фото». 

За замовчуванням тепер в хмарному сховищі  Google є тепер тільки 15 ГБ, що дуже мало для любителів фото.

Тільки власники смартфонів Pixel, включаючи перше покоління цих пристроїв, зможуть далі зберігати фото в необмеженій кількості. При цьому файли будуть зберігатись  без стиснення і зменшення роздільної здатності, тобто в оригінальній якості.

У нас смартфони Pixel не дуже поширені, але все ж продаються.

Сайт Android Police виявив додаток, який значно полегшує синхронізацію файлів – це Resilio Sync. Ви можете робити знімки своїм основним смартфоном, а Pixel буде копіювати їх собі і відправляти в «Google Фото».

Додаток Resilio Sync має бути встановлено на обох смартфонах:

  • Запустіть Resilio Sync на основному смартфоні і розшарте папку, в якій зберігаються фото і відео.
  • Запустіть Resilio Sync на Pixel і відскануйте QR-код в Resilio Sync, запущеному на основному смартфоні
  • Після успішної синхронізації файлів «Google Фото »виявить на Pixel нову папку з фотографіями і запитає, чи потрібно синхронізувати її з хмарою.
  • Погодьтеся, інакше нічого не вийде.

Якщо все зроблено правильно, то всі ваші фотографії та відеозаписи, зняті на той смартфон, яким ви користуєтеся на постійній основі, будуть у фоновому режимі передаватися на Pixel, а через нього в «Google Фото» без втрати якості і не будуть займати в хмарі місце.

Не забудьте періодично перевіряти, чи синхронізуються  файли (а для цього потрібно час від часу запускати Resilio Sync, щоб додаток працював фоном).

Також варто іноді відкривати «Google Фото» на Pixel і видаляти синхронізовані фото і відео з накопичувача пристрою. Якщо з якоїсь причини програма Resilio Sync вам не подобається або не працює на вашому смартфоні, можете спробувати FolderSync – у нього приблизно такі ж можливості, тільки трохи складніша настройка і більш заплутаний інтерфейс.