Екран нового смартфону Samsung буде розтягуватися

Південнокорейський технологічний гігант Samsung подав новий патент на смартфон із дисплеєм, що розтягується. Таке рішення дасть користувачам більше екрану у разі необхідності. Згідно з патентом, збільшити або зменшити розмір дисплея можна за допомогою рухомої задньої пластини.

Відповідно до звіту, запатентований смартфон має спеціальний датчик, який може в режимі реального часу розпізнати зміну координатів сенсорного вводу для обчислення ступеня збільшення або зменшення розмірів екрана дисплея.

Користувачам також пропонується вбудований датчик жестів, гіроскоп, датчик атмосферного тиску, компас, акселерометр, кольоровий датчик, інфрачервоний (ІЧ) датчик, біометричний датчик, датчик температури, датчик рівня вологості та датчик освітленості, повідомляється в Patently Mobile.

Варто зазначити, що ця концепція не обмежується лише смартфоном. В майбутньому вона може з’явитися у планшетах чи інших гаджетах.

Це вже не перший раз, коли ми бачимо патент на смартфон із розширюваним дисплеєм. Китайський виробник смартфонів Xiaomi також запатентував смартфон із розширюваним дисплеєм. Крім того, компанія також запатентувала складний смартфон із п’ятьма налаштуваннями камер.