Android 11 отримає одну особливість, яка порадує розробників і просунутих користувачів

Мова йде про бездротове підключення ADB, яке надає повний контроль над Android-пристроєм

Google працює над додаванням функції бездротового підключення ADB для налагодження додатків. Про це повідомив ресурс XDA Developers, який найчастіше одним з перших виявляє недокументовані можливості Android. Судячи з усього, нова функція є частиною Android 11, яка вийде восени наступного року. Однак точно невідомо, коли вона там з’явиться.

ADB – це скорочення від Android Debug Bridge – дуже важливого інструменту для розробників і модераторів, який встановлюється разом з Android-SDK і дозволяє управляти пристроєм, в тому числі встановлювати скрипти і прошивки. Для цього потрібно дротове підключення до комп’ютера. Існують способи, які дозволяють використовувати ADB по бездротовому підключенню, але вони більш складні і до того ж небезпечні. Фактично, щоб підключитися до пристрою таким чином, необхідний статичний IP-адресу, а передача даних за допомогою простих текстових команд створює певні проблеми безпеки, особливо при підключенні до відкритої мережі.

Саме з цих причин багато хто надає перевагу більш надійному дротовому підключенню. Але все може змінитися, якщо Google запровадить функцію бездротового підключення ADB на рівні системи в одній з наступних версій Android. Якщо покопатися в коді AOSP, з’ясовується, що в розділі налаштувань для розробників повинен з’явитися новий перемикач для активації бездротового налаштування. З’єднання можна буде встановлювати шляхом сканування QR-коду і введення шестизначного коду. Схоже, Google серйозно ставиться до цього питання, але поки ще рано говорити про щось конкретне.