П’ять нових “фішок”, які додадуть в Android цієї зими

Напередодні свят компанія Google випустила шість нових функцій Google для користувачів Android. Вони повинні зробити досвід використання телефону більш корисним.

Найцікавіша новина полягає в тому, що сервіс Android Auto протягом наступних декількох місяців з’явиться в нових регіонах, зокрема в Україні. Для того, щоб платформа могла працювати на автомобілі, машина повинна підтримуватися операційною системою. Ще одна вимога — наявність на телефоні операційної системи не нижче Android 9. У користувачів з операційною системою Android 10 і вище, необхідне програмне забезпечення вже встановлено.

Останнє оновлення також торкнеться Emoji Kitchen, в якій з’явилося понад 14000 унікальних комбінацій емоджі. Нова версія Emoji Kitchen, вже доступна в бета-версії Gboard, буде доступна для Android 6.0 і вище в найближчі тижні.

Тепер Google Play співпрацює з видавцями з США і Великобританії для створення аудіоверсій книг, які генеруються самостійно. Завдяки цьому користувачі отримають більше аудіокниг.

Нова функція Voice Access дозволить користувачам з обмеженими руховими можливостями додавати ярлики на екрани для управління Android-додатками за допомогою голосу. Користувачам просто потрібно буде сказати «відкрити фотографії» або «торкнутися карт», наприклад. Функція доступна власникам всіх пристроїв, що працюють під управлінням Android 6.0 і новіше.

В Google Maps з’явилася вкладка Go, яка дозволить простіше переміщатися в часто відвідувані місця одним дотиком. Користувачі зможуть закріпити на цій вкладці улюблені або популярні місця, причому орієнтовані як на поїздку на автомобілі, так і на громадському транспорті.

Апдейт Nearby Share дозволить користувачам ділитися додатками з Google Play з оточуючими людьми за допомогою телефону Android, навіть якщо підключення до стільникового зв’язку або Wi-Fi відсутнє. Потрібно просто відкрити Google Play, зайти в розділ Share Apps в меню My Apps & Games, вибрати потрібну програму і відправити її іншому користувачеві.

Оновлення стануть доступні найближчим часом.