3D-друковані стейки на рослинній основі можуть з’явитися наступного року

A food technician tests a cooked 3D printed plant-based steak mimicking real beef and produced by Israeli start-up Redefine Meat during a demonstration for Reuters at their facility in Rehovot, Israel June 29, 2020. Picture taken June 29, 2020. REUTERS/Amir Cohen - RC2NJH9YERAO

Ізраїльський стартап під назвою Redefine Meat створив “прокачену” рослинну альтернативу м’яса. Новатори просунулися далі, використовуючи технологію 3D-друку для відтворення стейків з рослин. За повідомленням Reuters, Redefine Meat запустить технологію 3D-друку для виробництва реалістичних стейків з використанням рослинних інгредієнтів вже наступного року.

Навіщо використовувати 3D-принтери для виробництва штучного м’яса, запитаєте ви? Технологія необхідна для імітації м’язової структури справжнього м’яса, в ідеалі пропонуючи більш реалістичну текстуру, яка повинна привернути увагу шанувальників їжі тваринного походження. За словами генерального директора компанії Ешара Бен-Шітріта в заяві Reuters, машини будуть виробляти близько 44 фунтів м’яса щогодини в наступному році, і ця цифра з часом буде зростати.

“Фейкові” стейки стануть доступними в ресторанах, а потім їх виробництво і поширення збільшиться. За умови, що все піде за планом, ми можемо очікувати, що Redefine Meat почне випускати свою продукцію дистриб’юторам м’яса наступного року.