HP представила перший в світі лазерний принтер без картриджа

HP вирішила покласти край небезпечному колгоспу своєю новинкою

HP оголосила про старт продажів першого в світі лазерного принтера без картриджа.

Лінійка орієнтована, перш за все, на представників малого та середнього бізнесу, які шукають максимально вигідний компроміс між якістю друку, вартістю відбитку і простотою у використанні принтера. Унікальна безкартриджна система відразу вирішує проблеми з сервісом: тепер пристрій не треба нікуди возити або викликати майстра. Заправити тонер прямо в принтер можна самостійно буквально за 15 секунд, не побоюючись вимазати себе і все навколо.

Береш заправний контейнер HP 103A, вставляєш в паз, повертаєш, натискаєш поршень – готово. З’єднання максимально надійне. Екранчик показує, що процес завершився і можна роз’єднувати. Одного заправного контейнера вистачає на 2500 аркушів. У блок фотобарабана HP 104A вміщається максимум 2 повних контейнера. Ресурс самого блоку друку 104A становить 25 000 сторінок, після чого все одно доведеться його змінити, щоб позбутися від відпрацьованого тонера і зносу інших важливих елементів.

Представники HP з іронією зазначили, що не мають сумнівів, що які-небудь умільці спробують піти проти системи і з цією новинкою, проте економія настільки мала, що не виправдовує ризику. HP Neverstop Laser забезпечує економію тонера до 80% в порівнянні з оригінальними лазерними картриджами, що серйозно скорочує витрати на друк і досить вигідно для власників малих і середніх підприємств.

Модельний ряд поки складається з чорно-білих пристроїв. Однак HP працює над створенням кольорового принтера з аналогічною технологією.


Не пропустіть