Як забезпечити стабільний інтернет під час блекаутів: поради від Уряду

A household appliance service center operates with the use of torches during a power outage in Kyiv, Ukraine, on Tuesday, Dec. 6, 2022. Ukrainians have been no strangers to hardship over the past century, but their dogged resilience and solidarity in the face of Russian bombardment has been an enduring image of a war that started at the tail end of last winter. Photographer: Andrew Kravchenko/Bloomberg via Getty Images

Мінцифри спільно з провайдерами інтернету, готується до можливих перебоїв в електропостачанні, закуповуючи акумулятори та систем резервного живлення. Крім того, розпочате впровадження енергоощадних інтернет-мереж. Про це інформує Михайло Федоров у своєму Телеграм-каналі.

Міністерство цифрової трансформації разом зі своїми партнерами розробило просту інструкцію, як зробити стабільним інтернет-з’єднанням у разі відключення електроенергії. Перш за все рекомендується перевірити у свого інтернет-провайдера, чи він вже впровадив згадані технології.

Зазначимо, технологія PON дозволяє залишати з’єднання в мережі протягом 72 годин навіть під час відсутності електроенергії. Варто зауважити, що на цей час такими послугами користуються 2,7 мільйона людей.

“Якщо відповідь провайдера вас не задовольнить – знайдіть найближчого до вас, який надає послуги PON, і подайте заявку на підключення. Щоб прискорити процес, можна скооперуватися із сусідами. Також необхідно придбати павербанк для роботи вашого WI-FI-роутера”, – зазначив Михайло Федоров.