Xiaomi 15 Pro зможе похвалитися перископічною телефотокамерою, 2K-екраном та іншими особливостями

Відомий інсайдер Digital Chat Station поділився деякою інформацією про майбутній флагман Xiaomi, яким, як очікується, стане Xiaomi 15 Pro.

Згідно з раннім прототипом, телефон буде оснащений 2K мікро-вигнутим екраном. Він не розкрив розмір екрану, однак зазначив, що він не сильно відрізнятиметься від попередника.

Говорячи про задню панель, квадратний модуль камери буде розміщений у верхньому лівому кутку. Як повідомляється, дизайн модуля був доопрацьований. Усередині модуля буде встановлена потрійна камера для задньої панелі, яка включає 50-мегапіксельну основну камеру, а також 50-мегапіксельну перископну телефотокамеру, яка також може похвалитися можливістю макрозйомки. Повідомляється, що основна камера також пропонує більшу діафрагму в порівнянні з Xiaomi 14 Pro.

Говорячи про процесор, серія Xiaomi 15 може стати першою, яка отримає наступний флагманський чіп Qualcomm – Snapdragon 8 Gen 4. Очікується, що він з’явиться приблизно на початку жовтня. Повідомляється, що новий чіп може забезпечити величезний стрибок у продуктивності порівняно з Snapdragon 8 Gen 3.

Кажуть, що наступник може похвалитися власними ядрами процесора Qualcomm з іншим розташуванням. Він може запропонувати два великих ядра разом із шістьма середніми ядрами, а виготовлятиметься на 3-нм техпроцесі TSMC. За даними джерела, тактова частота двох великих ядер буде знаходитися в діапазоні від 3,6 ГГц до 4,0 ГГц.

Інформації про серію Xiaomi 15 на даний момент мало. Виходячи з того, що ми знаємо, основними оновленнями наступника можуть стати новий чіп, покращене розблокування за допомогою відбитків пальців та покращені можливості обробки зображень. З точки зору дизайну, базовий Xiaomi 15 може знову отримати плоский екран, подібний до двох останніх поколінь.