Xiaomi 13 побив рекорд яскравості серед Android-смартфонів

Китайський промисловий гігант Xiaomi продовжує упевнено завойовувати світовий ринок смартфонів. Компанія зробила великий ривок, випустивши серію флагманських смартфонів Xiaomi 12S, а тепер продовжила цю тенденцію з серією Xiaomi 13. У нещодавньому повідомленні в соцмережі Weibo засновник Xiaomi Лей Цзюнь (Lei Jun) зазначив, що екран Xiaomi 13 має рекордно високий рівень пристроїв. Він стверджує, що з таким екраном користувачам вистачить яскравості за будь-яких умов застосування смартфона.

Згідно з повідомленням Лея Цзюня, пікова яскравість Xiaomi 13 досягає 1900 ніт, а стандартний рівень – 1200 ніт. При цьому інженерам компанії вдалося зменшити енергоспоживання екрану на 22%.

Варто відзначити, що в новітньому флагманському смартфоні Xiaomi використовується дисплей Samsung з інноваційним матеріалом E6, який є підкладкою екрану шостого покоління. Для OLED-панелей така підкладка є ключовою технологією, оскільки вона визначає якість відображення.

Екран з підкладкою Samsung E6 має пікову яскравість, яка на 900 нит вища, ніж з підкладкою E5, і на 1100 ніт вища, ніж з E4. У Xiaomi 13 співвідношення площі екрану до передньої панелі становить 93,3% завдяки найтоншим рамкам (зверху, ліворуч і праворуч – 1,61 мм, знизу – 1,81 мм).

Якщо говорити про інші покращення, то варто відзначити автономність новинки, яка, згідно з тестами, становить 1,37 дня. За цим показником Xiaomi 13 перевершує iPhone 14 Pro Max, час автономної роботи якого сягає 1,28 дня. Тож можна говорити про ще одне досягнення китайського виробника.