Випуск смартфонів з HarmonyOS не входить у плани Huawei в цьому році

Два тижні тому компанія Huawei влаштувала анонс фірмової операційної системи HongmengOS або HarmonyOS. Тоді ж інсайдери принесли звістку, що нову прошивку незабаром встановлять на смартфон і ним може бути Huawei Mate 30 Lite.

Але віце-президент Huawei Вінсент Ян підтвердив те, що найближчим часом вони не планують випуск смартфона з фірмовою ОС. На даному етапі у них в пріоритетах Android, а фірмова мобільна платформа лише «план Б» або превентивна міра на випадок відлучення від операційної системи Android.

Разом з тим, Huawei хоче випустити смарт-годинник з HarmonyOS на борту, а також її все більш активно впроваджуватимуть в смарт-телевізорах. Віце-президент компанії нагадав, що фірмова операційна система відрізняється гнучкістю і знайде своє застосування серед великої кількості гаджетів, включаючи смарт-колонки, автомобілі, планшети, комп’ютери та переносну електроніку.

Щоб забезпечити сумісність з широким спектром девайсів, творці зробили так, щоб платформа працювала з різним об’ємом оперативної пам’яті: від декількох кілобайт до сотень гігабайтів.