Водневі велосипеди YouOn уже виїхали на вулиці Китаю

Компанія YouOn представила громадськості свої перші водневі велосипеди. В даний час ці велосипеди пропонуються лише у міській зоні Чанчжоу у провінції Цзянсу у Китаї. На момент запуску в цьому районі пропонується 1000 таких велосипедів, оренда коштує 2 юаня за 20 хвилин.

Корпус виконаний із посиленого металевого сплаву, паливний бак із воднем знаходиться всередині рами, а силовий трансформатор/акумуляторна батарея – під сидінням велосипедиста. Незважаючи на безліч компонентів, велосипед вважається легким, а також безпечним, тому його можна використовувати в місті.

Представник YouOn виділив особливості нових електричних велосипедів компанії з водневим двигуном: запас ходу 70 км, швидкість до 23 км/год, а також можливість для велосипедистів економити електроенергію під час їзди велосипедом у гору.

YouOn займалася розробкою електровелосипедів із водневим двигуном з 2017 року, а у жовтні 2019 року компанія провела перший успішний пробний запуск свого першого прототипу. Основним завданням під час досліджень та розробок було вирішення проблеми зберігання водню. YouOn довелося розробити водневий паливний бак низького тиску, щоб забезпечити більший пробіг велосипеда на водневій енергії.

Такі велосипеди перевершують традиційні електричні велосипеди за дальністю ходу, але й вартість виробництва водневих велосипедів вища, ніж літій-іонні аналоги.