Vivo X100 Pro не витримує стрес-тестування: Dimensity 9300 знижує потужність більш ніж вдвічі за 2 хвилини

Коли новий vivo X100 Pro потрапляє до рук завзятих тестувальників, ми нарешті можемо отримати уявлення про теплові характеристики чіпсета MediaTek Dimensity 9300 з чотирма процесорними ядрами Cortex X4 і відсутністю блоків ефективності.

Як і очікувалося, охолодження чіпсета з чотирма високопродуктивними ядрами є складним завданням. У популярному тесті процесора восьмиядерний процесор знизив свою продуктивність до 46% всього за 2 хвилини. Чотири ядра знизили частоту до 1,2 ГГц, три – до 1,5 ГГц, а одне – до 0,6 ГГц – це порівняно з потенційними 3,25 ГГц ядром Cortex-X4, трьома 2,85 ГГц ядрами Cortex-X4 і чотирма 2 ГГц ядрами Cortex-A720.

Для порівняння, телефон, оснащений Snapdragon 8 Gen 2, зазвичай працює приблизно на 80% своєї продуктивності після більш ніж 10 хвилин тесту процесора.

Стрес-тест призначений для запуску всіх ядер процесора на повну потужність, щоб побачити, як телефон справляється з максимальним навантаженням. vivo X100 Pro, як і більшість інших флагманських телефонів, має пасивну систему охолодження, в цьому випадку – парову камеру, призначену для відведення тепла від SoC. Можна було б очікувати кращої продуктивності від пристрою з активним охолодженням, наприклад, вентилятором, але ми ще не бачили такого телефону з Dimensity 9300.