Відтепер міграція з одного Android телефона на інший буде значно простішою: що змінилося

Інструмент міграції даних в Android з роками вдосконалювався, але в цьому процесі все ще є кілька кричущих недоліків, і він не такий бездоганний, як мав би бути, особливо в порівнянні з рішенням від Apple, наприклад. Не кажучи вже про те, що перемикання між різними брендами за допомогою сторонніх додатків часто може призвести до того, що деякі налаштування або дані не будуть перенесені. Ось чому використання вбудованого інструменту міграції даних Android є кращим.

Згідно зі звітом Android Authority, Google незабаром зробить цей процес набагато кращим і швидшим. Мабуть, найкраще те, що ви зможете перенести дані навіть після того, як налаштуєте свій новий телефон. Наразі міграція працює тільки під час налаштування нового телефону і працює з дротовим або бездротовим з’єднанням або резервною копією на Google Диску.

Це підводить нас до другого покращення – швидкості. Покращений інструмент використовує новий протокол «MultiTransportD2DTransport», який використовує Wi-Fi та дротове з’єднання одночасно, збільшуючи швидкість передачі даних.

Крім того, будь-які налаштування, які ви змінили на новому телефоні, не будуть перезаписані під час перенесення даних після того, як ви налаштували телефон, і ви зможете перенести дані лише з пристрою, який ви раніше використовували для копіювання даних. Це деякі обмеження, про які слід пам’ятати.

У будь-якому випадку, це хороша новина для користувачів Android, оскільки програма Data Restore Tool потребувала оновлення, і ці зміни звучать досить приємно.