В космосі є ще планети, тотожні з Землею за хімічним складом

На сьогоднішній день людині відомо лиш одна планета, яка має відповідні для життя умови. Та скоро це зможе змінитись. Зокрема, дослідники з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі визначили докази того, що Земля не є унікальною за своїм складом.

Новий метод аналізу хімічного планет за межами Сонячної системи заснований на вивченні елементів в складі астероїдів і фрагментів скелястих планет, які обертаються навколо білих карликів. За словами вчених, спостереження за такими зірками дозволяє визначити, які елементи вони «витягли» з своїх планет – в цьому списку опинилися і речовини, широко поширені на Землі: кремній, магній, вуглець і кисень.

Згідно з результатами дослідження, механізм формування Землі багато в чому схожий з процесом появи інших планет за межами Сонячної системи.

Наприклад, гірські породи з Землі, Марсу та інших планет багато в чому збігаються за хімічним складом і мають високий рівень окисленого заліза.

Дослідження показало, що окислення гірських порід вірно і щодо інших космічних об’єктів, склад поверхні яких має велику схожість із земним.

«Вся хімія, яка відбувається на поверхні Землі, в кінцевому рахунку може бути простежена до ступеня окислення планети», – зазначив професор UCLA Едвард Янг. У перспективі результати дослідження можуть допомогти у виявленні землеподобних планет, колонізація яких потребують менше ресурсів, ніж у випадку з Марсом. Д