Уже цього літа в Android з’являться 6 нових функцій

Компанія Google анонсувала ряд нововведень, які користувачі Android зможуть випробувати уже цього літа. Це стосується голосового управління, повідомлень, системи системою Android Auto та ін.

Функція оповіщення про землетруси розширить географію роботи – список підтримуваних країн поповнять Казахстан, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан, Киргизстан, Філіппіни і Туреччина.

Крім того, розробники Google розширили функціональність програми для відправки текстових повідомлень – тепер користувачі можуть позначати найбільш важливі елементи листування, щоб ними можна було швидко користуватись без необхідності перечитувати всю історію.

Компанія також спростила пошук емодзі по контексту – нововведення вже доступне в бета-версії фірмової клавіатури Gboard, і незабаром з’явиться на смартфонах, що працюють під управлінням Android 6.0 і новіше.

Ще однією фішкою Android стане більш гнучка взаємодія з додатками за допомогою Google Assistant. Наприклад, за командою «Покажи подолану відстань під час останнього тренування в додатку Strava» на екрані з’явиться відповідна інформація.

Апгрейд отримає і функція Voice Access, яка обзаведеться підтримкою полів для введення паролів. Нарешті, компанія підготувала оновлення і для системи Android Auto. Її користувачі зможуть кастомізувати екран лончеру безпосередньо зі смартфона – встановлювати темний інтерфейс, міняти теми і сортувати додатки на домашньому екрані. Всі нові функції, як запевняють Google, стануть доступними для широкого загалу до кінця літа 2021 року.