У Windows 10 знову проблеми з оновленнями

Кілька днів тому Microsoft випустила січневе накопичувальне оновлення KB4528760 для користувачів Windows 10, яке принесло кілька важливих виправлень безпеки поряд з іншими поліпшеннями. Однак у нього виникли і проблеми.

Деякі користувачі повідомляють про збої в процесі установки. Це стосується Windows 10 May 2019 Update і Windows 10 November 2019 Update. В ході інсталяції з’являється повідомлення про неможливість завершити установку через припинення роботи служби. При цьому засоби усунення неполадок не змогли вирішити проблему.

При цьому компанія ще не підтвердила, чи є це помилкою. Слабкою втіхою є той факт, що про інші проблеми користувачі не повідомляють.

Важливо відзначити, що це оновлення повинно було закрити «діру», про яку раніше АНБ попередило компанію. Мова йде про криптографічну бібліотеку Crypt32.dll, яка управляє сертифікатами безпеки і функціями шифрування повідомлень. З її допомогою також перевіряються підписи програмного забезпечення, що блокує установку недозволених ПО.

Таким чином, можна очікувати, що компанія постарається оперативно виправити проблему, адже в іншому випадку під загрозою опиняться мільйони комп’ютерів. Хоча після появи даних про помилки корпорація майже відразу заявила про готовність патча, того самого KB4528760. Очевидно, що в Редмонді поспішили.