Telegram X для Android отримав велике оновлення

Telegram X — альтернативна версія популярного месенджера для гаджетів під управлінням Android. Розробники випустили оновлення та опублікували список нових функцій.

Заплановані повідомлення і налаштування відправки

Користувачі зможуть запланувати відправку повідомлень будь-якого типу в певний час або до тих пір, поки користувач не з’явиться в мережі. Крім того, повідомлення можна буде надіслати без звуку: відправляти повідомлення вночі, не заважаючи отримувачу спати, наприклад. Для цього необхідно утримувати кнопку відправки, щоб відкрилося відповідне меню.

Нагадування у збережених повідомленнях: надсилайте повідомлення самому собі у майбутньому

Серед інших опцій були представлені відправка тексту без розмітки, автоматичне відображення анімованих емодзі при відсутності будь-якого вмісту в повідомленні, а також повторне відтворення анімації смайлика при натисканні.

Масові дії в списку чатів

У новій версії користувачі зможуть обрати декілька чатів для застосування до них будь-які дії (зазначити як прочитані або встановити беззвучний режим). Під час видалення декількох чатів також з’явиться попередження про те, що саме буде стерто. Також з’явилася функція одночасного очищення декількох чатів від медіафайлів. В меню стилів додані підкреслений і закреслений текст, реалізована функція використання кількох стилів тексту в одному повідомленні, а також налаштування прав адміністратора в окремому чаті.

Розробники також усунули низку несправностей, які були присутні в попередніх версіях, серед них — неможливості побачити превью посилання перед відправкою повідомлення та некоректне розміщення кнопок прокрутки на деяких пристроях.