США вирішили пом’якшити санкції проти Китаю

Авторитетне у США видання The New York Times, посилаючись на свої джерела, повідомляє, що президент Дональд Трамп вирішив трішки послабити санкції, що були накладені на компанію Huawei. Зокрема, деяким компаніям скоро адміністрація американського президента буде видавати ліцензії на співпрацю з Huawei.

Джерела заявляють, що минулого тижня Дональд Трамп погодився піти на поступки і затвердив ліцензії «обраним» компаніям на поставку «нечутливої продукції». Про що саме йде мова – не повідомляється, але відзначається, що ці дії мають згладити напруженість між США і Китаєм.

Хоча не виключається, що насправді причина зовсім не в поступках Китаю або Huawei, а в інтересах самих штатів. Нагадаємо, в травні цього року Міністерство торгівлі США внесло Huawei в «чорний список» підприємств, які загрожують національній безпеці.

Далі пішли санкції і заборона на торгові відносини з американськими компаніями. Це в свою чергу призвело до того, що нові смартфони Huawei (зокрема, лінійка Mate 30), поставляються на світовий ринок без додатків і сервісів Google. Чергові переговори по торговим розбіжностей між США і Китаєм відбудуться 10-11 жовтня.