США посилюють обмеження для Huawei

Huawei logo is pictured on the headquarters building in Reading, Britain July 14, 2020. REUTERS/Matthew Childs - RC2ZSH9VQSUS

Уряд США не припиняє війну з Huawei. Сьогодні Міністерство торгівлі США оголосило про розширення торговельних обмежень, покликаних завадити Huawei купувати напівпровідники без спеціальної ліцензії.

Обмеження стосуються мікросхем, вироблених іноземними фірмами, які були розроблені або вироблені з використанням американського програмного забезпечення і технологій. За словами міністра торгівлі Уїлбура Росса, початкові правила, введені в травні, дозволяли Huawei звертатися до третіх сторін або використовувати комерційно доступні готові продукти.

«Це нове правило ясно дає зрозуміти, що будь-яке використання американського програмного забезпечення або американського виробничого обладнання заборонено і вимагає ліцензії», — сказав Росс Fox Business.

За даними Reuters, адміністрація також додасть в чорний список ще 38 філій Huawei в 21 країнах, так що в результаті загальне число філій в списку збільшиться до 152.