Sony Xperia 1 VI: новий витік інформації про камери, чипсет і акумулятор

Очікується, що компанія Sony представить флагманський смартфон Xperia 1 VI на своєму заході 17 травня. За останні кілька тижнів ми вже чули дещо про нього, але сьогодні з’явилася нова інформація, яка містить більше подробиць, в тому числі витік рендерів, які ви можете побачити нижче.

Не дивно, що Xperia 1 VI буде працювати на базі SoC Snapdragon 8 Gen 3 від Qualcomm. Він буде оснащений 16-міліметровою надширококутною камерою, 24-міліметровою основною камерою (48-міліметровою з 2-кратним оптичним зумом) та 85-170-міліметровою телефотокамерою.

Зум-камера має більшу фокусну відстань, ніж у Xperia 1 V, яка досягала 125 мм, але інші характеристики здаються ідентичними. Основна камера Xperia 1 VI буде підтримувати макрозйомку, і Sony стверджує, що якість зображень повинна конкурувати з якістю її “повнорозмірних” камер.

Велика революція відбудеться в програмному забезпеченні, і після багатьох років існування декількох додатків для камери, цього разу буде лише один новий додаток для камери, натхненний, очевидно, камерами серії Alpha від Sony. Xperia 1 VI також матиме “технологію оцінки людської пози”, запозичену з серії Alpha, що дозволяє точно фокусуватися на об’єктах, навіть якщо вони відвернулися або мають затуманені обличчя. Також з’явиться новий додаток Video Creator, який спростить створення відео.

Xperia 1 VI збереже 3,5-мм роз’єм для навушників, а його динаміки, очевидно, забезпечать покращені баси та чіткість звуку. Телефон має матове текстуроване скло на задній панелі і буде доступний у чорному та “платиновому сріблястому” кольорах, як показано нижче.

Співвідношення сторін дисплея, про яке часто говорять, буде 19,5:9, а OLED-панель, за чутками, буде в 1,5 рази яскравішою, ніж у Xperia 1 V. Панель, звичайно ж, матиме змінну частоту оновлення – від 1 Гц до 120 Гц. Частота дискретизації дотику – 240 Гц.

Ємність акумулятора становить 5 000 мАг, а вбудована технологія підтримки працездатності батареї збільшує термін її служби до чотирьох років. Телефон підтримуватиме бездротову зарядку і зворотну бездротову зарядку.

У “вибраних регіонах”, якщо ви придбаєте Xperia 1 VI, ви отримаєте рік безплатного потокового перегляду фільмів Sony Pictures, а також до п’яти фільмів-ремастерів з відео IMAX та зі звуком DTS, які будуть оптимізовані для телефону.