Що нового з’явилося в оболонці MIUI 12

Xiaomi представила нову версію фірмової прошивки MIUI. За словами компанії, ця система створювалася з нуля — все, від анімації до іконок і інших елементів абсолютно нове. 22 моделі вже проходять бета-тестування, а стабільна версія з’явиться в червні.

У MIUI 12 втілена мета Xiaomi: кинути виклик iOS в з точки зору анімації. З цієї причини Xiaomi створила надзвичайно просунуту технічну архітектуру. MIUI 12 поставляється з динамічними іконками, шпалерами, погодою і іншими технологічними «плюшками».

Розробники поміняли шторку повідомлень, системну анімацію, а також додали розширені налаштування конфіденційності та оновлену темну тему — Dark Mode 2.0, яка стала глобальною. Розробники також переробили додатки «Здоров’я», «Нотатки», «Камера» тощо.

Контрастність кольорів і шрифтів тепер змінюється в залежності від часу доби. З’явилися додатки для моніторингу сну і відстеження його активності, а також динамічні шпалери Super Wallpaper, які плавно змінюють тематичні зображення як на заблокованому, так і на домашньому екрані.

У новій прошивці також оновили жести навігації, поліпшили режими «Картинка в картинці» і «Мультивікна». В останньому тепер можна перетягнути додаток в кут екрану і закріпити у вигляді невеликого вікна, щоб перевірити його стан. Додали функцію AI Calling (аналог Google Call Screen).

Особливу увагу розробники приділили конфіденційності користувачів: тепер якщо додаток вимагає дозвіл на використання камери, GPS або іншого модуля, на екрані з’явиться запит на підтвердження. Спеціальна системна служба блокуватиме фонову активність програм, заборонену власником пристрою.

Xiaomi також запустила меню MIUI, яке відображає у високій роздільній здатності класичні теми оформлення фірмової оболонки за останні 10 років.