Rheinmetall планує збудувати в Україні мінімум чотири заводи для виробництва зброї та боєприпасів

Німецький виробник зброї Rheinmetall планує відкрити в Україні принаймні чотири заводи з виробництва снарядів, військової техніки, пороху та засобів протиповітряної оборони.

Згідно з інформацією, оприлюдненою Forbes Україна за посиланням на Le Monde, компанія Rheinmetall планує розпочати виробництво критично важливих 155-міліметрових артилерійських снарядів в Україні. Це стане важливим кроком для українських Збройних Сил у контексті протистояння російському вторгненню.

Початок будівництва таких заводів заплановано на найближчий час, а перший з них буде розташований в невідомому наразі місці. Цей завод буде аналогічний до підприємства, яке Rheinemetall вже будує в Німеччині.

Крім того, Rheinmetall також планує розпочати виробництво боєприпасів у Литві. Компанія оцінює потенціал українського ринку на рівні від €2 млрд до €3 млрд щорічного обороту.

Ці кроки стають частиною стратегії Rheinmetall щодо розширення виробництва в Україні. Попередньо було оголошено про плани щодо виробництва бронетехніки у 2024 році, з укладенням угоди про виробництво бронетранспортерів Fuchs і бойових машин піхоти Lynx.