Презентована відеокамера Sony для блогерів зі змінними об’єктивами

Компанія Sony офіційно презентувала нову відеокарту Alpha ZV-E10, яка призначена для відеоблогерів та підтримує змінні об’єктиви. Alpha ZV-E10 оснащена CMOS-матрицею 24.2 МП формату APS-C та світлочутливістю ISO 100-32000. Модель оснащена системою автофокусування з 425 точками фокусування, що працює і при зйомці фото, так і при зйомці відео.

У камери є підтримка зйомки відео в 4К при 30 fps та Full HD при 120 fps. Матриця APS-C майже в 10 разів перевищує розмір матриці у стандартному смартфоні, завдяки чому захоплюється більше світла та фніормації. Є підтримка гамма-кривих S-Log325, завдяки чому забезпечується динамічний діапазон при постобробці на комп’ютері.

Sony Alpha ZV-E10 оснащена відкидним 3-дюймовим дисплеєм, спрямованим трикапсульним мікрофоном та мініджеком 3.5 міліметра для підключення навушників. Камера використовує байонет Sony E та роз’єм USB-C для підключення до смартфона чи комп’ютера, щоб проводити відеотрансляції. Завдяки вбудованому акумулятору можна знімати відео протягом 125 хвилин або зняти 440 фото.

До головних фішок слід віднести систему стабілізації для зйомки чіткого та плавного відео. Камера Sony Alpha ZV-E10 з’явиться вже у серпні у версії без об’єктика за 700 доларів, а за версію з об’єктивом Sony 16-50 мм f/3.5-3.6 – 800 доларів. Вартість камери в Україні поки залишається невідомою.