Пентагон опублікував кадри НЛО

Пентагон офіційно опублікував відеокліпи, які демонструють «непізнані літаючі об’єкти» (також відомі як НЛО), що летять по небу над військовими базами США. Відеоматеріал раніше був випущений в 2007 році приватною компанією.

Об’єкти були зняті за допомогою інфрачервоної камери на борту літака. На  відео можна почути голоси військовослужбовців, які з подивом коментують швидкість, з якою рухається НЛО. Один з очевидців припустив, що об’єктом може бути дрон.

Військово-морські сили США підтвердили автентичність записів і пояснили їх публікацію бажанням розповісти, що турбуватися немає про що — хоча експерти так і не дізналися, що саме це за об’єкти. Представник Пентагону Сью Гоф також заявила CNN, що «після ретельного аналізу департамент встановив, що санкціонований випуск цих несекретних відеороликів не перешкоджає будь-яким подальшим розслідуванням військових вторгнень у повітряний простір через непізнані повітряні явища».

Нагадаємо, до 2012 року відомство підтримувало програму ідентифікації перспективних загроз авіації AATIP (The Advanced Aviation Threat Identification Program), в рамки якої входила програма ідентифікації НЛО.