Огляд Jabra Evolve2 40 – компактна професійна гарнітура з хорошою шумоізоляцією

Професійні гарнітури – це достатньо вузький сегмент, на якому є свої перевірені бренди, які з року в рік випускають хороші рішення. Одним з таких брендів є компанія Jabra, гарнітуру якої нам вже раніше доводилося тестувати. Зараз ми протестували трохи більш доступну модель Jabra Evolve2 40, яка, тим не менше, має всі необхідні атрибути хорошої гарнітури: якісний звук при розмові, хорошу шумоізоляцію та компактну конструкцію.

Характеристики Jabra Evolve2 40:

  • Форм-фактор: накладна гарнітура
  • Роз’єм: USB-A
  • Динамік: 40 мм
  • Частотний діапазон: 20 Гц – 20 КГц
  • Частотний діапазон в режимі розмови: 100 Гц – 14 КГц
  • Габарити: 186 х 157 х 60.5 мм, вага – 188 грамів
  • Фішки: активне поглинання шумів

Дизайн та ергономіка

В плані дизайну модель відчутно відрізняється від першого покоління – тепер тут використовується металева рамка, яка, вочевидь, буде більш довговічно. Покриття корпусу виконане з матового пластику, на який нанесене софт-тач покриття, що також забезпечить довговічність та відсутність подряпин.

Ергономіка також зазнала позитивних змін – навушники отримали більші амбушури, які при цьому ще й м’якші, завдяки чому навіть при довготривалому використанні не давлять на вуха та не викликають втоми. Вага хоч і зросла у порівнянні з попереднім поколінням, але також не впливає на комфорт використання, оскільки гарнітура все ще дуже легка у порівнянні з конкурентами.

Звук та поглинання шумів

У Jabra Evolve2 40 використовуються динаміки з діаметром 40 міліметрів, що забезпечують якісний звук не лише під час розмови, але й під час прослуховування музики та перегляду мультимедійного контенту. Слід, щоправда, розуміти, що топового звучання очікувати не варто, адже акцент у пристрої зроблений не на цьому.

Під час використання Jabra Evolve2 40 звуки справді зводяться до мінімум, що досягається завдяки використанню пінних амбушур, які забезпечують хороше пасивне поглинання шумів. У навушниках використовується система з трьох мікрофонів, завдяки якій забезпечується краща якість звуку під час дзвінків. Слід також врахувати, що у гарнітури є UC-сертифікація, що гарантує хорошу роботу з Microsoft Teams, Cisco, Zoom і багатьма іншими сервісами.

Звук під час розмови

Слід зазначити, що протягом використання гарнітури не було жодних скарг на звук з боку співрозмовників, адже він чистий, без шумів і, що достатньо важливо, стабільний, без переривань. Зрозуміло, що завдяки шумоізоляції співрозмовника також чути дуже добре, але це залежить також і від його мікрофона.

Що важливо, шумоізоляція, яка забезпечує хороший звук співрозмовника під час розмови, забезпечується виключно амбушурами, які дуже щільно прилягають, але не створюють дискомфорту. Скоріш за все, такий ефект досягається завдяки використанню пінних амбушур.

Підключення та управління

Для підключення Jabra Evolve2 40 використовується USB-кабель. Це можна віднести до недоліків гарнітури, оскільки деякі моделі ноутбуків, наприклад, MacBook Pro (до моделей 2021 року), використовують виключно роз’єми USB-C, і тут вже не обійтися без перехідника. Окрім цього, ця ситуація повторюється і зі смартфонами. Щоправда, до відсутності Bluetooth підключення претензій немає, оскільки ця модель явно призначена для використання у стаціонарному режимі, де це не є відчутною проблемою.

Що важливо, на кабелі є індикатор, що показує статус мікрофона червоною індикацією, завдяки чому завжди можна знати, ввімкнений він чи вимкнений. Під час оновлення через офіційний додаток Jabra Direct навушники світяться фіолетовим кольором. У офіційному додатку можна налаштувати багато параметрів гарнітури, при цьому все досить зрозуміло для пересічного користувача.

На правій чаші навушників розташована кнопка для прийому дзвінка та паузи/відтворення звуку, а також дві кнопки для регулювання гучності. Також є апаратна кнопка для ввімкнення/вимкнення мікрофона. Окрім цього, є фірмовий індикатор Busylight, що світиться під час розмови та сигналізує про зайнятість користувача.

Висновки

До переваг навушників варто віднести компактний розмір, комфорт при використанні, хорошу шумоізоляцію та просунуту систему мікрофонів, яка забезпечує хороший звук при розмові. На жаль, є й недоліки, до яких можна віднести відсутність можливості підключення не по USB-A, а також досить посередній звук під час прослуховування музики, враховуючи ціну. Щоправда, слід ще раз зважити на те, що це зовсім не основне призначення моделі, а з основним призначенням вона справляється справді чудово.

Варто ще раз підкреслити, що Jabra Evolve2 40 – це офісна гарнітура, яка не потрібна масовому користувачу. Для працівників сфер, які передбачають постійне використання корпоративних сервісів для дзвінків, таких як Zoom, Skype, Microsoft Teams і т.п., ця модель чудово підійде.