Mozilla представила оновлений Firefox для Android

Mozilla випустила велике оновлення для браузера Firefox. Користувачі Android отримають найпопулярніші функції версії браузера для настільних комп’ютерів.

Перше, що ви, імовірно, помітите в новому Firefox для Android, — це зміна розташування адресного рядка: його перемістили в нижню частину екрана. Компанія заявила, що пішла на такий крок через збільшення розмірів смартфонів. Якщо нове налаштування вам не подобається, можна перемістити його назад у верхню частину інтерфейсу.

В Firefox впровадили також покращений захист від стеження. Ця функція захищає користувачів від трекерів, які намагаються зловживати особистими даними. Під час першого запуску оновленого додатка у вас буде можливість вибрати один з трьох рівнів захисту: Стандартний, Строгий і Користувацький. Стандартний варіант не блокує контент-трекери за замовчуванням, тому ви все одно будете бачити рекламу при відвідуванні веб-сайту. Суворий рівень захисту ці блоки блокуватиме. Що стосується конфіденційності, то Mozilla інтегрувала кілька функцій з Firefox Focus в приватний режим браузера. Одна з найбільш примітних функцій дозволяє налаштувати Firefox так, щоб він завжди відкривав посилання в приватній вкладці.

Зовсім новою в Firefox для Android є функція «Колекції», яка дозволяє зберігати і систематизувати веб-сайти для наступних відвідувань.

Розробники також поліпшили підтримку сторонніх надбудов. У більшості випадків розширення в попередній версії Firefox для Android не були оптимізовані для мобільних пристроїв — апдейт Mozilla це виправляє.

Ще одна невелика, але все ж примітна нова функція — додавання підтримки режиму «картинка в картинці» для відео. Крім того, з’явився темний режим.

Новий Firefox для Android побудований на основі движка браузера Mozilla GeckoView. Новий бекенд має кілька переваг: по-перше, більшість веб-сайтів повинні завантажуватися приблизно на 10% швидше в порівнянні з попередньою версією. По-друге, GeckoView дає Mozilla можливість своєчасно доставляти оновлення.