Мобільні оператори з ДСНС запустили систему оповіщень з використанням Cell Broadcast

Signal Tower Icon Logo Template Illustration Design

У Державній службі України з надзвичайних ситуації повідомили про те, що запускається нова система для оповіщень українців, яка використовуватиме технологію Cell Broadcast. Мета проекту – оперативно інформувати населення щодо загроз виникнення надзвичайної ситуації чи небезпечної події іншого характеру, а також про те, що робити в такій ситуації.

Усі повідомлення будуть одразу виводитися на екрані девайса, над будь-яким додатком, в тому числі на заблокованому екрані. Окрім цього, буде гучний попереджувальний звуковий сигнал. Абоненти Kyivstar будуть отримувати сповіщення у такому вигляді, як на фото.

Система буде використовувати Cell Broadcast – функцію мережі GSM, завдяки якій можна передавати різні дані та виводити їх на дисплей мобільного девайса. Головна відмінність від SMS-PP – можливість використовувати геотаргетинг та геозону “один до багатьох” – можна надіслати одне повідомлення одночасно на багато пристроїв. Cell Broadcast ще з 2008 широко використовують основні азійські, американські, канадські, південноамериканські та європейські оператори зв’язку.