Microsoft випадково розкрила дані 250 мільйонів облікових записів клієнтів

People walk past a Microsoft store entrance with the company's logo on top in midtown Manhattan at the 5th avenue in New York City, US, on 11 November 2019. Microsoft Corporation is world's largest software maker dominant in PC operating system Microsoft Windows, office applications, web browser and communication market. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images)

У четвер компанія Microsoft повідомила про помилку в базі даних, через яку близько 250 мільйонів записів про клієнтську підтримки та технічну підтримку були доступні будь-кому, хто має веб-браузер.

Дослідник безпеки Боб Дьяченко та Comparitech виявили уразливість 29 грудня. Microsoft швидко виправила проблему через два дні. У звіті вказано, що експозиція була викликана «неправильної конфігурацією» однією з її внутрішніх баз даних підтримки клієнтів. Компанія стверджує, що не знайшла доказів «не коректного використання», а також що «переважна більшість» розкритих особистих даних була змінена. Однак Comparitech зазначає, що деяка інформація, така як адреси електронної пошти та IP-адреси, була збережена у вигляді простого тексту.

Сервер містив журнали розмов, датовані ще 2005 роком, між персоналом служби підтримки Microsoft і клієнтами з усього світу. За даними Comparitech, база даних не була захищена паролем.

Незважаючи на попередні коментарі, Microsoft все ж почала сповіщати користувачів, чиї дані зберігалися в базі, а також пообіцяла переглянути внутрішні правила забезпечення безпеки і використовувати додаткові інструменти для автоматичного видалення важливої інформації користувача з логів техпідтримки.