Китайські вчені покращили процес тестування COVID-19

У Шеньяні, великому китайському місті, яке розташоване на північному сході країни, недавно почав функціонувати робот Lingcai, який може професійно брати зразок мазка з горла, який потім буде використовуватися при виявленні COVID-19 у організмі людини. Деяким жителям міста вже вдалося пройти тест, участь у якому приймав цей робот. Зрозуміло, що при взятті мазка бере участь і медичний асистент.

Згідно зі словами розробників, роботу вдається автоматизувати збір даних пацієнта, завдяки чому прискорюється процес та покращується вибірка. Також збільшується швидкість тестування, при цьому робот виконує його ще й дбайливіше, ніж медики. Пацієнт повинен прикусити спеціальний пристрій та не рухатись, доки робот не виконає свою функцію.

Враховуючи, що на даний момент більше 20000000 людей на півночі Китаю перебувають на ізоляції, такі розробки можуть виявитися дуже корисними. На даний момент невідомо, скільки саме екземплярів використовується та скільки ще планується ввести в експлуатацію. Невідомо також, чи планується використовувати його в інших містах Китаю – цілком можливо, що розробка довгий час буде тестуватися лише в Шеньяні.