Камери Samsung Galaxy S23, Galaxy S23 Plus та Galaxy S23 Ultra стали значно краще знімати завдяки звичайному оновленню

Компанія Samsung вирішила впровадити кілька специфічних для камери функцій за допомогою оновлень додатків. Поки багато пристроїв очікують One UI 6, нові функції камери Samsung не прив’язані до оновлення на базі Android 14. Замість цього, вони знаходяться в додатках Camera Assistant і Expert Raw, які зараз досягли версій 2.0.00.0 і 1.0.05.4 відповідно.

З певних причин Samsung не деталізувала основні зміни в останньому додатку в журналі. Зокрема, компанія згадує розпливчасте “Оновлення підтримуваної моделі (Galaxy S20 Ultra, N20 Ultra, Z Fold2)”. Однак Expert Raw 1.0.05.4 містить опцію фільтрації з нейтральною щільністю (ND). Зверніть увагу, що це програмне рішення, а не прив’язане до сторонніх ND-фільтрів.

Новий режим ND-фільтра від Samsung можна змінювати в діапазоні від 2 до 1000 з точністю, кратною двом. Однак, ще належить з’ясувати, до чого відносяться ці цифри. Тим часом остання версія Camera Assistant додала опцію “Виправлення спотворень”, яка має автоматично випрямляти лінії, спотворені перспективою або оптикою.

Крім того, Samsung перейменувала “оптичний якісний кроп-зум” на “ярлик 2-кратного кроп-зуму” для Galaxy S23, Galaxy S23 Plus і Galaxy S23 Ultra. Інші незначні зміни, такі як розміщення параметра “Швидкість зйомки” в налаштуваннях камери в розділі “Розширені інтелектуальні опції”, можна знайти в списку Samsung Galaxy Store.